Obiective turistice din Romania    Carpatii de Curbură - Muntii Buzăului - Siriu harta trasee montane
The Curvature Carpathians - Buzău Mountains -Siriu map hiking trails
Muntii Buzăului
Trasee          inainte Descriere    Localitati     Alpinism    
Înăltime 122 m., lungime coronament 570 m., construit din roca, steril si miez din argilă, a dus la formarea un lac cu lungimea de 11.5 km. Pensiune agroturistică, amplasată într-o zonă pitorească, la 5 Km de Barajul Siriu si 2 Km de Cascada Pruncea.
Tel.: 0238503433, 0745901449
Rezervatie naturală de tip geologic pe cca. 30 ha., fiind formati datorită eruptiilor de gaze din pamânt, care antreneză spre suprafată namol si apă.
Barajul Siriu Vila 14 Scaune Vulcanii Noroiosi

Muntii Buzăului-Lacul Vulturilor. Hartă drumuri forestiere, trasee montane din masivele Siriu, Monteoru

-Pe partea estica a versantului Mălâia la altitudinea de 1420 m., în Muntii Siriu se găseste Lacul Vulturilor sau Lacul fără Fund. Un lac, două nume, două legende:
- Lacul Vulturilor -deoarece aici conform legendei, preluata de Alexandru Vlahuta în România pitorească: "aici vin vulturii, primăvara, de beau apă ca să întinerească, aici îsi învată puii sa zboare, deasupra acestei oglinzi fermecate mijesc de somn, cu aripile-ntinse, trufasii regi ai înăltimilor."
- Lacul fără Fund -pentru că, spune legenda, un cioban si-a lăsat turma de mioare, a aruncat bâta în apa lacului si a plecat. După un an de peregrinări îsi regăseste bâta în apele Dunării si mistuit de dorul mioarelor si a locurilor natale se reîntoarce acasă.
lacvult (31K) lacvult (31K)
Marcaje turistice Durata estimată
      (ore)
marcaj tr.rosu  DN10-Gura Bonţului (Siriu, drum forestier pe partea dreapta lac acumulare) - Gura Milea - Lacul Vulturilor     5-6
banda rosie  Siriu - Valea Neagra - Dosul Muntelui - Poarta Vânturilor - Lacul Vulturilor     3,5-4
marcaj tr.albastru DN10-Crasna - Urlătoarea - Poarta Vânturilor - Lacul Vulturilor     

Harta trasee Lacul Vulturilor Harta trasee Podu Calului-Penteleu
Lacul Vulturilor
Lacul Siriu
Pensiunea 14 Scaune

DN10-Gura Bonţului - Gura Milea - Lacul Vulturilor
(descriere traseu 11.07.2015)

   Pornim de la pensiunea 14 Scaune Caşoca, iesim în drumul national DN 10 , facem stânga spre Buzău si parcurgem 1,5 Km. până la Gura Bonţului, unde o luăm la dreapta.
Aici găsim indicatorul cu harta pe o parte si pe cealaltă parte regulile pe care trebuie să le respectăm în rezervatie.Traseul este marcat cu triunghi rosu trosu (1K)
Ne continuăm drumul cu autoturismul până spre Gura Milea aprox. 13,5 km, pe drumul forestier care urmăreste conturul lacului Siriu. Pe acest traseu avem mai multe puncte de belvedere cu localitatea Siriu, barajul si lacul de acumulare Siriu.

drum (44K) lacsiriu1 (55K)
La Gura Milea parcăm autoturismul, si pornim pe jos spre lacul Vulturilor. De aici mai avem 8 km., pe care îi parcurgem în cca 3 ore. Continuăm pe drumul forestier, oprindu-ne din când în când să facem poze sau să ne delectăm culegând zmeură.
traseu Lacul Vulturilor peisaj Lacul Vulturilor
La capătul drumului forestier ratăm un pic traseul si descoperim un observator. Traseul prin pădure este de o oră. In ultima parte este un pic mai abrupt, fapt pentru care vă recomandăm încăltăminte care să nu alunece.
observator (32K) traseu prin padure
La iesirea din pădure în golul alpin, găsim un indicator pe care este trecut 2 min (0,6 km.)...!?. Noi am parcurs distanta în 10 min.
iesire gol alpin indicator spre lacul vulturilor peisa lacul vulturilor
Concluzii:
Traseul este bine marcat, fiind considerat traseul nr.1 - traseu tematic ( Rezervatie Siriu - Lacul Vulturilor), drumul forestier întretinut. Pentru parcurgerea traseului dus - întors, vă recomandăm să aveti la dispozitie o zi.
Cum pregătim o excursie la munte? Pliant Jandarmeria Montană

Trasee descrise:

-Siriu Cabana 14 Scaune-Valea Neagră-Lacul Vulturilor (Masivul Siriu - Muntii Buzăului) descriere traseu

-Siriu Cabana 14 Scaune-Cantonul Silvic Tisa -Vârful Penteleu ( Masivul Penteleu - Muntii Buzăului) descriere traseu

-Siriu Cabana 14 Scaune-Cascada Pruncea -Între Casoci- Golul Tehărăului ( Masivul Podu Calului - Muntii Buzăului} descriere traseu

-Hartă drumurilor forestiere, trasee montane în masivele Podu Calului-Penteleu (Muntii Buzăului) hartă

14 Scaune
Copyright © 2010- Itinerar.ro - Toate drepturile rezervate -    Termeni legali Obiective turistice din Romania sus (1K)Sus