Obiective turistice din Romania Obiective turistice din Romania - Vulcanii noroiosi
Romania - Naturally's sight - The Muddy Volcanoes
vulc (68K)
Piatra de placare nuante gri si bej, grosimi intre 2 si 5 cm

EnglishEnglish   es (1K)Español   FrançaisFrançais   banner (3K)
Stop! Vulcanii Noroiosi --
De câtiva ani nu mai rătăcim drumul, avem indicatoare si drum asfaltat.
Pâclele Mari --coordonate 45°20'23"N, 26°42'33"E
Spre Pâclele Mici pornim de aici (foto dr.). --coordonate 45°21'30"N, 26°42'46"E.

Spre Pâclele Mici Vulcanii Noroiosi parcare

Despre Vulcanii Noroiosi de la Berca, judetul Buzău

    Rezervatie naturală de tip geologic pe cca. 30 ha.,Vulcanii noroiosi sunt localizati în Subcarpatii de Curbură , în localitatea Berca, jud. Buzău, fiind formati datorită eruptiilor de gaze din pământ, care antreneza spre suprafată nămol si apă. Cunoscuti în zonă sub denumirea de pâcle, vulcanii noroiosi au aceiasi structură ca si vulcanii adevarati, în interiorul lor producându-se procese similare. Altfel spus avem de-a face cu niste vulcani in miniatură la care conurile nu depăsesc 5 - 6m înaltime, iar adâncimea de la care este aruncată spre suprafata "lava" este mult mai mică. În final acelasi rezultat , adică o suprafată în mare parte aridă dar în acelasi timp spectaculoasă.
Vulcanii noroiosi

Detalii itinerar si hartă rutiera Vulcanii noroiosi -- Harta Vulcanii Noroiosi

Pornim din orasul Buzău pe drumul national DN 10 pe care parcurgem circa 17 km., până în localitatea Sătuc, unde o luăm dreapta spre Berca. După ce am traversat râul Buzău, drumul se ramifică din nou. De această dată o luăm spre stânga, si din nou dreapta după numai câteva sute de metri urmând indicatorul spre Chiliile ( lăsând la stânga drumul spre Mănăstirea Rătesti). Parcurgem circa 10 Km pānă la următoarea intersectie, unde o luăm iar dreapta , si de unde mai avem de mers comform indicatorului 5,5 km pîna la Vulcanii noroiosi. Un ultim indicator îl intâlnim la numai 2km., de vulcani. Aici dacă facem la stânga trecând peste un pod ajungem la Pâclele Mari, iar dacă megem înainte si parcăm masina la magazinul mixt de la sonde, după care urcăm dealul dăm de Pâclele Mici. Oricum nu vă sfătuim să renuntati la Pâclele Mici luându-vă după nume.

Vulcanii noroiosi-peisaj Vulcanii noroiosi scurgeri de apă si nămol Vulcanii noroiosi - conuri
Drumul a fost in ultim timp refăcut, existănd portiuni mici de drum petruit, iar in rest asfaltat. Deasemenea traseul este bine marcat .
Din drumul national DN 10 până la Vulcanii Noroiosi am parcurs cca. 15 km.
Odată ajunsi ne bucurăm de peisaj ca niste copii, alergând de la un crater la altul, alunecând pe suroaiele de nămol ce se scurg din acestea. Urcăm pe câte un crater, ascultăm borboloseala din adâncuri, coborâm prin văi create de scurgerile nesfârsite de apă si nămol.
Umbra noastră se furisează, parcă mai clară ca de obicei, pe suprafata gri brăzdată de crăpături. Galerie foto

    DN 10 Buzau-Brasov - Obiective turistice - Locuri cazare
Obiecte din chihlimbar pe diferite nuante de culori, de la galben transparent pană la negru opac Înăltime 122 m., lungime coronament 570 m., construit din rocă, steril si miez din argilă, a dus la formarea un lac cu lungimea de 11.5 km.
Muzeul Chihlimbarului Barajul Siriu

Pensiunea 14 ScauneLacul SiriuLacul Vulturilor
Pe partea estică a versantului Mălâia la altitudinea de 1420 m., în Muntii Siriu se găseste Lacul Vulturilor sau Lacul fără Fund. Un lac, două nume, două legende... Pensiune turistică, amplasată într-o zonă pitorească, la 5 Km de Barajul Siriu si 2 Km de Cascada Pruncea.
Tel.: 0238503133 0745901449
Lacul Vulturilor Vila 14 Scaune

Găsiti pe www.itinerar.ro:     Obiective turistice     Statiuni Balneare
Pensiuni turistice:     Listă anunturi, link-uri     Index alfabetic localităti
www.itinerar.ro     --Cu noi mergi la sigur ! --        Adauga site, anunt


Director web, revista presei, anunturi gratuite, articole, forum
Copyright © 2006--    Obiective turistice din Romania - Toate drepturile rezervate -       Termeni legali    Sus Sus