Obiective turistice din Romania vă prezintă din grupa Carpatii de Curbură :


    English   Français
Localitati        Descriere     Trasee    Alpinism
Barajul Siriu înăltime 122 m., lungime coronament 570 m., construit din roca, steril si miez din argilă, acesta a dus la formarea unui lac cu lungimea de 11,5 km. Pe partea estică a versantului Mălâia la altitudinea de 1420 m., în Muntii Siriu se găseste Lacul Vulturilor sau Lacul fără Fund. Un lac, două nume, două legende
Barajul Siriu Lacul Vulturilor

  SIRIU     NEHOIU     GURA TEGHII      Localitatea   COLTI

  Localitate de trecere de la zona montană la cea subcarpatică având la nord masivul Ivanetu, iar la sud depresiunea Pătârlagele, este locul unde natura a plăsmuit peisaje ce-ti încantă ochii .
 • Reprezentativ ptr. localitate:
  Muzeul Chihlimbarului este unic prin faptul că a fost construit exact în zona unde se găseste chihlimbar,aici se poate vedea , fosta mină de chihlimbar si oameni care poartă chihlimbar crezând că poarta noroc, apară de rele si vindecă unele boli.
  Intre satele Alunis-comuna Colti si satul Nucu-comuna Bozioru se găsesc "asezările rupestre"- locase săpate în piatră, folosite în trecut ca locuri de refugiu si de cult.  
 • Manifestări folclorice:
  -"Floare de Colti" în comuna Colti, în a doua duminică din luna iulie.
  Colti (18K) Colti1 (13K)

    SIRIU   NEHOIU    Localitatea GURA TEGHII   COLTI

  Este comuna cu cea mai mare suprafată din judet, cu sate răsfirate de-a lungul râului Bâsca până la confluenta celor două ape Bâsca Mare si Bâsca Mica, permitând pătrunderea în masivele Podu Calului, Penteleu si Ivanetu.
 • Reprezentativ ptr. localitate:
    Este localitatea în care datinile, cântecele si dansurile traditionale au fost bine conservate datorită unor oameni iubitori de folclor cât si a pozitiei geografice izolate.
 • Manifestări folclorice:
  "Pe urme de baladă", în Gura Teghii, în ultima duminică din luna mai.
  gurateghii (25K)

    SIRIU    Orasul NEHOIU   GURA TEGHII   COLTI
    Asezat la poalele Muntilor Buzău, cu o suprafată de 112,75 Kmp.si aproape 13 mii locuitori , de aici putând fi atacate toate cele cinci masive, cel mai apropiat fiind Monteoru, înregistrând altitudinile maxime în vârfurile Monteoru1345 m., Răstoaca 1294 m. si Cătiasu 1014 m.
  Reprezentativ ptr. localitate:
     Nehoiu, singurul oras din Muntii Buzăului, aici fiind si sediile principalelor institutii si societăti comerciale reprezentate în zonă.
  Unul dintre cele mai vechi centre de exploatare si prelucrare a lemnului din tară , si care rămâne în continuare principala activitate a zonei

  Ofertă cazare
  nehoiu (12K) Casa cultură Nehoiu

    Localitatea  SIRIU   NEHOIU   GURA TEGHII   COLTI


    Situată pe drumul national DN 10 Buzău - Brasov la jumătatea distantei dintre cele două orase resedinte de judet ( 80 Km.), Siriu este localitatea de unde se poate ataca masivele Podu Calului , Siriu si Monteoru, deasmenea de aici pornind si cel mai scurt traseu spre Vârful Penteleu urmând în prima parte drumul tehnologic al barajului Ciresu - Surduc ( de pe valea râului Bâsca Mare ).
  Reprezentativ ptr.localitate:
  -Barajul Siriu, înăltime 122 m., lungime coronament 570 m., construit din roca, steril si miez din argila, acesta a dus la formarea unui lac cu lungimea de 11.5 km., si un volum de 155 milioane mc. apa. Construirea barajului a implicat schimbarea rutei drumului national DN 10 pe linia de contur a lacului Siriu, cu această ocazie construindu-se mai multe viaducte.
  Viaductul Giurca are o lungime de 276 m.,cu piloni de 46 m. înaltime, iar viaductul Stânca Tehărău, străpunge stânca versantului cu acelasi nume dând senzatia unui pod suspendat;

  Manifestări folclorice:
  "Cât e Siriul de mare", (denumire dată dupa titlul cântecului de muzică populară al cunoscutului interpret Benone Sinulescu, originar din Siriu) , are loc în prima duminică dupa Sfânta Maria, pe malul lacului Siriu.     Trasee descrise:
  -Vila 14 Scaune-Valea Neagra-Lacul Vulturilor (Muntii Siriu)

  -Vila 14 Scaune-Cantonul Silvic Tisa -Vârful Penteleu (Muntii Penteleu)

  -Vila 14 Scaune-Cascada Pruncea -Intre Casoci- Golul Tehărăului (Muntii Podu Calului}

  -Schita drumurilor forestiere în muntii Podu Calului-Penteleu

  -Hartă drumuri forestiere, trasee montane din masivele Siriu, Monteoru

  -Hartă Siriu, Buzău - obiective turistice, pensiuni, cabane
  Director web, revista presei, anunturi gratuite, articole, forum

  Copyright © 2002-   - Toate drepturile rezervate -    Obiective turistice din Romania    sus (1K) Sus