Obiective turistice din RomaniaObiective turistice din Romania - Vulcanii noroiosi
Romania - Naturally's sight - The Muddy Volcanoes
Piatra de placare nuante gri si bej, grosimi intre 2 si 5 cm
Vilă de vânzare-Brasov - vedere panoramică către Brasov si muntii din imprejurimi, aer curat, liniste, sigurantă.
Găsiti pe www.itinerar.ro: Obiective turistice
Statiuni Balneare
Pensiuni turistice:
Anunturi, link-uri
Harta senzitiva
Index alfabetic localitati
www.itinerar.ro     --Cu noi mergi la sigur ! --        Adauga site, anunt

English  Espańol  Français 


Stop! Vulcanii Noroiosi --
De câtiva ani nu mai rătăcim drumul, avem indicatoare si drum asfaltat.
Pâclele Mari --coordonate 45°20'23"N, 26°42'33"E Spre Pâclele Mici pornim de aici (foto dr.). --coordonate 45°21'30"N, 26°42'46"E.

Despre Vulcanii Noroiosi de la Berca, judetul Buzau

    Rezervatie naturală de tip geologic pe cca. 30 ha.,Vulcanii noroiosi sunt localizati în Subcarpatii de Curbură , în localitatea Berca, jud. Buzău, fiind formati datorită eruptiilor de gaze din pamînt, care antreneza spre suprafata nămol si apă. Cunoscuti în zona sub denumirea de pâcle, vulcanii noroiosi au aceiasi structură ca si vulcanii adevarati, în interiorul lor producându-se procese similare. Altfel spus avem de-a face cu niste vulcani in miniatură la care conurile nu depăsesc 5- 6m înaltime, iar adâncimea de la care este aruncată spre suprafata "lava" este mult mai mica. In final acelasi rezultat , adica o suprafată în mare parte aridă dar in celasi timp spectaculoasă.

Detalii itinerar si harta rutiera Vulcanii noroiosi -- Harta Vulcanii Noroiosi

Pornim din orasul Buzau pe drumul national DN 10 pe care parcurgem circa 17 km., până în localitatea Sătuc, unde o luăm dreapta spre Berca. După ce am traversat râul Buzău, drumul se ramifică din nou. De această dată o luăm spre stânga, si din nou dreapta după numai câteva sute de metri urmând indicatorul spre Chiliile ( lăsând la stănga drumul spre Mănastirea Rătesti). Parcurgem circa 10 Km până la următoarea intersectie, unde o luâm iar dreapta , si de unde mai avem de mers comform indicatorului 5,5 km pîna la Vulcanii noroiosi. Un ultim indicator îl intâlnim la numai 2km., de vulcani. Aici dacă facem la stânga trecând peste un pod ajungem la Pâclele Mari, iar dacă megem înainte si parcăm masina la magazinul mixt de la sonde, după care urcăm dealul dăm de Pâclele Mici. Oricum nu vă sfătuim să renuntati la Pâclele Mici luându-vă după nume.

Drumul a fost in ultim timp refăcut, existând portiuni mici de drum petruit, iar in rest asfaltat. Deasemenea traseul este bine marcat .
Din drumul national DN 10 până la Vulcanii Noroiosi am parcurs cca. 15 km.
Odată ajunsi ne bucurăm de peisaj ca niste copii, alergând de la un crater la altul, alunecând pe suroaiele de nămol ce se scurg din acestea. Urcăm pe câte un crater, ascultăm borboloseala din adâncuri, coborâm prin văi create de scurgerile nesfârsite de apă si nămol.
Umbra noastră se furisează, parcă mai clară ca de obicei, pe suprafata gri brăzdată de crăpături.
Galerie foto
    DN 10 Buzau-Brasov - Obiective turistice - Locuri cazare
Pe partea estică a versantului Mâlâia la altitudinea de 1420 m., în Muntii Siriu se găseste Lacul Vulturilor sau Lacul fără Fund. Un lac, douî nume, două legende... Înăltime 122 m., lungime coronament 570 m., construit din roca, steril si miez din argila, a dus la formarea un lac cu lungimea de 11.5 km. Obiecte din chihlimbar pe diferite nuante de culori, de la galben transparent pană la negru opac Pensiune agroturistică, amplasată intr-o zonă pitorească, la 5 Km de Barajul Siriu si 2 Km de Cascada Pruncea.
Tel.: 0238520620 0745901449
Lacul Vulturilor Barajul Siriu Muzeul Chihlimbarului Vila 14 Scaune
Găsiti pe www.itinerar.ro:     Obiective turistice     Statiuni Balneare
Pensiuni turistice:     Listă anunturi, link-uri     Index alfabetic localitati
www.itinerar.ro     --Cu noi mergi la sigur ! --        Adauga site, anunt

Google
Director web, revista presei, anunturi gratuite, articole, forum
Copyright © 2006-- Itinerar.ro - Toate drepturile rezervate - Obiective turistice din Romania Sus